Regio Luik

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Luik? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via zonnepanelenvoordeel.be tref je veelzijdige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Luik!

zonnepanelen installateur 4300

  • Maandelijkse energiekosten dalen.
  • Verantwoorde investering.
  • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
  • Weinig onderhoud nodig.
#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3600 – €4275€390
2297013€5075 – €5775€575
3335015€6000 – €6200€750
4385016€6550 – €6725€920
5460020€7000 – €7225€1020
6480021€7700 – €7800€1090

Liège
Herstal
Chaudfontaine
Seraing
Neupré
Esneux
Sprimont
Anthisnes
Comblain-Au-Pont
Hamoir
Ferrières
Burdinne
Héron
Wasseiges
Geer
Berloz
Braives
Hannut
Lincent
Waremme
Faimes
Awans
Fexhe-Le-Haut-Clocher
Remicourt
Donceel
Oreye
Crisnée
Flémalle
Saint-Nicolas
Ans
Juprelle
Grâce-Hollogne
Saint-Georges-Sur-Meuse
Engis
Huy
Wanze
Villers-Le-Bouillet
Verlaine
Amay
Nandrin
Tinlot
Clavier
Marchin
Modave
Ouffet
Visé
Dalhem
Beyne-Heusay
Fléron
Soumagne
Herve
Blégny
Oupeye
Bassenge
Eupen
Lontzen
Kelmis
Raeren
Butgenbach
Büllingen
Amel
Sankt-Vith
Burg-Reuland
Verviers
Dison
Limbourg
Baelen
Welkenraedt
Jalhay
Plombières
Pepinster
Trooz
Olne
Aubel
Thimister-Clermont
Spa
Theux
Aywaille
Weismes
Malmedy
Stavelot
Trois-Ponts
Stoumont
Lierneux


Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Luik zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luik is 3540 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Luik?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!