Burdinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Burdinne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze pagina lees jij toepasbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Burdinne!

zonnepanelen installateur 4210
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode42100
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€176,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Burdinne mei 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Burdinne. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Burdinne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Burdinne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4620), dan pak je al snel €573. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Burdinne variëren tussen de €4200 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €730,00 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Burdinne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3600 – €4225€400
2288011€5300 – €5675€500
3327014€5900 – €6025€875
4419017€6425 – €6825€880
5442020€6975 – €7300€970
6515022€7525 – €8125€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Burdinne check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burdinne is 3500 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Burdinne?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-burdinne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Burdinne vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref jij moeiteloos een erkende leverancier in jouw omgeving. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet het huis. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Burdinne.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burdinne op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Burdinne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Burdinne een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente