Lierneux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lierneux? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Lierneux!

zonnepanelen installateur 4990
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteLierneux
Postcode49900
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€163,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lierneux mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Lierneux. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Lierneux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Lierneux
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4590), dan is het belastingvoordeel al gauw €569. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lierneux liggen tussen om en nabij de €5200 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lierneux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3450 – €4275€430
2299013€5275 – €5725€500
3345015€5975 – €6075€700
4419016€6325 – €6825€900
5435019€6925 – €7275€980
6505021€7700 – €8125€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Lierneux vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lierneux is 3560 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lierneux?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lierneux

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Lierneux vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een betrouwbare monteur in jouw streek. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Lierneux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lierneux op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lierneux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lierneux een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente