Olne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Olne? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je handige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Olne!

zonnepanelen installateur 4877
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteOlne
Postcode48770
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Olne juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Olne. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Olne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Olne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4480), dan loopt het voordeel al gauw op tot €555. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Olne fluctueren tussen de €5000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €677,50 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Olne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3700 – €4425€440
2290011€5175 – €5800€675
3350016€6050 – €6250€700
4420017€6475 – €6750€930
5449020€7075 – €7125€960
6516022€7525 – €8175€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Olne tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olne is 3505 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Olne?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-olne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Olne vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb jij vandaag nog een goede installateur in de regio. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Olne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Olne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Olne
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Olne een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!