Nandrin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nandrin? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je praktische aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nandrin!

zonnepanelen installateur 4550
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode45500
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nandrin juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nandrin. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Nandrin bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nandrin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nandrin variëren tussen de €4700 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €697,50 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nandrin kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3500 – €4475€380
2273012€5050 – €5600€525
3323014€5925 – €6075€875
4419017€6375 – €6625€910
5433020€7100 – €7175€960
6508022€7575 – €8200€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Nandrin check jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nandrin is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Nandrin?

Voor de installatie van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nandrin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nandrin vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vergelijk je snel en eenvoudig een goede specialist in de regio. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nandrin.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nandrin op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Nandrin
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nandrin een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente