Butgenbach

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Butgenbach? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze vergelijker tref jij bruikbare aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Butgenbach!

zonnepanelen installateur 4750
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteButgenbach
Postcode47500
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€176,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Butgenbach juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Butgenbach. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Butgenbach zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Butgenbach
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4340), dan profiteer je al van een korting van zo’n €538. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Butgenbach komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pakweg 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €745,00 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Butgenbach kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3525 – €4375€410
2304012€5050 – €5850€600
3332015€5900 – €6250€750
4383018€6425 – €6750€930
5430019€6950 – €7175€970
6519021€7575 – €7975€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Butgenbach ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Butgenbach is 3435 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Butgenbach?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-butgenbach

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Butgenbach vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Butgenbach.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Butgenbach op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Butgenbach
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Butgenbach een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente