Trois-Ponts

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Trois-Ponts? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij waardevolle details aangaande zonnepanelen kopen in Trois-Ponts!

zonnepanelen installateur 4980
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteTrois-Ponts
Postcode49800
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Trois-Ponts juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Trois-Ponts. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Trois-Ponts is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Trois-Ponts
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4570), dan is jouw winst al gauw €567. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Trois-Ponts fluctueren tussen de €4500 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Trois-Ponts bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3700 – €4400€430
2294011€5275 – €5775€575
3360016€5925 – €6025€750
4419017€6525 – €6775€950
5445019€7050 – €7225€1030
6519023€7400 – €8200€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Trois-Ponts tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Trois-Ponts bedraagt 3550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Trois-Ponts?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-trois-ponts

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Trois-Ponts vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Trois-Ponts.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Trois-Ponts op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Trois-Ponts
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Trois-Ponts een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente