Fexhe-Le-Haut-Clocher

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Fexhe-Le-Haut-Clocher? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze website vind je uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Fexhe-Le-Haut-Clocher!

zonnepanelen installateur 4347
 • Lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode43470
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fexhe-Le-Haut-Clocher juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Le-Haut-Clocher
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4730), dan bedraagt het voordeel al snel €586. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Fexhe-Le-Haut-Clocher fluctueren tussen de €4000 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Fexhe-Le-Haut-Clocher kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3575 – €4450€430
2299011€5200 – €5675€675
3351014€6075 – €6200€875
4417016€6300 – €6825€920
5437020€7000 – €7275€980
6485023€7550 – €7900€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Fexhe-Le-Haut-Clocher tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fexhe-Le-Haut-Clocher is 3555 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Fexhe-Le-Haut-Clocher?

Voor panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fexhe-le-haut-clocher

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Fexhe-Le-Haut-Clocher vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vergelijk je in enkele stappen een deskundige leverancier in jouw eigen buurt. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Fexhe-Le-Haut-Clocher.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Fexhe-Le-Haut-Clocher op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Fexhe-Le-Haut-Clocher
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fexhe-Le-Haut-Clocher een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente