Burg-Reuland

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Burg-Reuland? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website doorzoek jij handige gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Burg-Reuland!

zonnepanelen installateur 4790
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteBurg-Reuland
Postcode47900
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Burg-Reuland mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Burg-Reuland. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Burg-Reuland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Burg-Reuland
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4380), dan is het voordeel al snel €543. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Burg-Reuland variëren tussen de €4400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE staat dit al gauw gelijk aan €755,00 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Burg-Reuland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3675 – €4225€420
2282012€5100 – €5700€550
3355014€6100 – €6075€825
4381016€6400 – €6625€880
5448020€6900 – €7150€1020
6497022€7625 – €8075€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Burg-Reuland tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burg-Reuland bedraagt 3455 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Burg-Reuland?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-burg-reuland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Burg-Reuland vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een erkende expert in jouw eigen buurt. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Burg-Reuland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Burg-Reuland op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Burg-Reuland
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Burg-Reuland verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente