Comblain-Au-Pont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Comblain-Au-Pont? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenvoordeel.be vind je bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Comblain-Au-Pont!

zonnepanelen installateur 4170
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteComblain-Au-Pont
Postcode41700
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€175,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Comblain-Au-Pont mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Comblain-Au-Pont. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Comblain-Au-Pont zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Comblain-Au-Pont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4590), dan pak je al snel €569. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Comblain-Au-Pont zitten vaak tussen de €5000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €722,50 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Comblain-Au-Pont kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3400 – €4500€390
2298013€5000 – €5675€625
3324015€6050 – €6150€775
4401017€6375 – €6625€900
5439020€6950 – €7250€970
6499021€7700 – €7925€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Comblain-Au-Pont bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Comblain-Au-Pont bedraagt 3485 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Comblain-Au-Pont?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-comblain-au-pont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Comblain-Au-Pont vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een deskundige leverancier in jouw eigen buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Comblain-Au-Pont.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Comblain-Au-Pont op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Comblain-Au-Pont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Comblain-Au-Pont verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente