Anthisnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Anthisnes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be vind je veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Anthisnes!

zonnepanelen installateur 4160
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode41600
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€175,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Anthisnes juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Anthisnes. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Anthisnes kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Anthisnes
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4580), dan is het belastingvoordeel al gauw €568. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Anthisnes zitten vaak tussen de €5000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €720,00 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Anthisnes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3700 – €4400€410
2273012€5125 – €5875€650
3324016€5900 – €6025€875
4411017€6425 – €6700€930
5459019€6925 – €7250€990
6513021€7475 – €7800€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Anthisnes achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anthisnes bedraagt 3480 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Anthisnes?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anthisnes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Anthisnes vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Anthisnes.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Anthisnes op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Anthisnes
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Anthisnes een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente