Oreye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oreye? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze vergelijker tref jij accurate aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oreye!

zonnepanelen installateur 4360
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteOreye
Postcode43600
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€178,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oreye mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Oreye. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Oreye bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Oreye
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4760), dan loopt het voordeel al gauw op tot €590. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oreye liggen tussen om en nabij de €4700 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oreye kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3525 – €4500€390
2309011€5225 – €5800€650
3321016€6100 – €6025€750
4418016€6300 – €6800€910
5446019€7075 – €7300€990
6520021€7500 – €8150€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Oreye lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oreye bedraagt 3570 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oreye?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oreye

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oreye vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in je woonplaats. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Oreye.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oreye op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Oreye
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oreye een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente