Seraing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Seraing? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze vergelijker bekijk jij praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Seraing!

zonnepanelen installateur 4100
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode41000
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€175,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Seraing mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Seraing. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Seraing zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Seraing
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4540), dan is het belastingvoordeel al gauw €563. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Seraing liggen tussen de €4200 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op circa 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Seraing kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3600 – €4500€440
2304013€5175 – €5875€625
3355015€6000 – €6275€875
4397017€6325 – €6625€900
5463019€7100 – €7300€990
6484021€7700 – €7975€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Seraing check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Seraing bedraagt 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Seraing?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-seraing

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Seraing vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies je snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in de regio. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Seraing.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Seraing op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Seraing
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Seraing een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente