Aubel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Aubel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze vergelijker vind je veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Aubel!

zonnepanelen installateur 4880
 • Structureel lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteAubel
Postcode48800
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€162,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Aubel juni 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Aubel. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Aubel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Aubel
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4490), dan bedraagt het voordeel al snel €557. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 500.000woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Aubel schommelen tussen de €4800 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Aubel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3625 – €4250€390
2275013€5150 – €5700€675
3326014€6000 – €6100€875
4417018€6300 – €6700€890
5466019€7025 – €7300€1000
6484021€7550 – €8025€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Aubel lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aubel is 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Aubel?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aubel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Aubel vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek je zonder problemen een goede leverancier in je woonplaats. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het soort huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Aubel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aubel op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Aubel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aubel verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!