Blégny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Blégny? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je omvangrijke raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Blégny!

zonnepanelen installateur 4670
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode46700
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Blégny juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Blégny. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Blégny zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Blégny
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5020), dan is jouw winst al gauw €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Blégny variëren tussen de €4500 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie betaal je al snel €727,50 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Blégny kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3475 – €4225€410
2302011€5000 – €5800€675
3320014€5950 – €6100€725
4385016€6425 – €6725€890
5458020€6950 – €7300€1000
6498022€7425 – €8025€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Blégny achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blégny bedraagt 3400 kWh. Dit staat voor pakweg 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Blégny?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-blegny

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Blégny vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk je moeiteloos een betrouwbare leverancier in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Blégny.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blégny op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Blégny
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Blégny een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente