Berloz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Berloz? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk je samengestelde aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Berloz!

zonnepanelen installateur 4257
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteBerloz
Postcode42570
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€176,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Berloz juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Berloz. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Berloz zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Berloz
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4660), dan bedraagt het voordeel al snel €578. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Berloz variëren tussen de €4600 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon betaal je hiervoor wel €740,00 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Berloz bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3650 – €4375€400
2281013€5075 – €5750€500
3332016€5925 – €6025€750
4385017€6375 – €6700€950
5456020€7100 – €7300€990
6502021€7400 – €7975€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Berloz tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berloz bedraagt 3520 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Berloz?

Voor de installatie van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-berloz

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Berloz vergelijken? Op basis van het advies hieronder kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in jouw eigen buurt. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Berloz.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Berloz op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Berloz
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Berloz een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente