Visé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Visé? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Via het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker lees jij actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Visé!

zonnepanelen installateur 4600
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode46000
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Visé juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Visé. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Visé zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Visé
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4960), dan is het belastingvoordeel al gauw €615. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Visé liggen tussen de €5100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Visé bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3500 – €4275€430
2281011€5225 – €5750€625
3321016€6000 – €6050€850
4384018€6550 – €6725€880
5450019€6900 – €7250€1020
6520023€7450 – €7925€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Visé bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Visé bedraagt 3370 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Visé?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vise

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Visé vergelijken? D.m.v. het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een professionele leverancier in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Visé.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Visé op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Visé
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Visé een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente