Soorten zonnepanelen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Er zijn een groot aantal verschillende zonnepanelen. In de kern kunnen de zonnepanelen echter in twee groepen worden ingedeeld. Hieronder zullen we de verschillende groepen zonnepanelen voor u op een rijtje zetten. Laten we beginnen met de twee hoofdgroepen zonnepanelen:

  • Fotovoltaïsche zonnepanelen. Licht wordt opgevangen en omgezet naar stroom! Deze stroom wordt met een omvormer naar het net overgebracht.
  • Thermische zonnepanelen. Het licht en de energie van de zon worden opgevangen op het zonnepaneel en omgezet naar warm water. Dit warme water wordt vervolgens gebruikt om de cv ketel te verwarmen of om het zwembad water warm te krijgen.

De zonnepanelen voor stroom!

Er is bij de zonnepanelen voor stroom nog een onderverdeling te maken. Hieronder sommen wij de drie verschillende soorten zonnepanelen voor stroom graag voor uop.

  • Monokristallijne zonnepanelen. Dit zijn de de zonnepanelen welke zorgen voor een zeer hoog rendement en daarom waarschijnlijk ook wat duurder zijn.
  • Polkristallijne zonnepanelen. Deze zonnepanelen gaan gemakkelijk 25 tot 30 jaar mee en kennen een terugverdientijd van 5 jaar. U heeft dus 20 tot 25 jaar gratis stroom!
  • Amorf zonnepanelen. Vooral grote bedrijven gebruiken de amorf zonnepanelen. Ze kennen een hoog rendement en zijn daarom zeer gewild.

Welk zonnepaneel is het beste voor u?

Het is slim en verstandig om een afspraak te maken met een adviseur van zonnepanelen om te ontdekken welke van de verschillende zonnepanelen het meest gunstig voor u zijn. Kies een goede adviseur welke u alle mogelijkheden goed kan uitleggen. Vervolgens kunt u bij hun en ook bij een aantal andere adviseurs van zonnepanelen een offerte opvragen. Hierna kunt u de knoop doorhakken om een de beste zonnepanelen voor uw huis aan te schaffen. Veel succes!