Waremme

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Waremme? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze tool bekijk jij toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Waremme!

zonnepanelen installateur 4300
 • Lagere energiekost.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€177,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Waremme juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Waremme. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Waremme kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Waremme
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4700), dan loopt het voordeel al gauw op tot €583. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Waremme fluctueren tussen de €4900 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €750,00 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Waremme is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3425 – €4425€390
2297012€5200 – €5900€600
3338016€5900 – €6200€750
4409016€6350 – €6650€920
5470019€6950 – €7150€1020
6515021€7625 – €7925€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Waremme tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waremme bedraagt 3540 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Waremme?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waremme

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Waremme vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref jij moeiteloos een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Waremme.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook certificering (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Waremme op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Waremme
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Waremme een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente