Grâce-Hollogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Grâce-Hollogne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Met innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze website check jij accurate details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Grâce-Hollogne!

zonnepanelen installateur 4460
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode44600
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grâce-Hollogne juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij de spelregels in de gemeente Grâce-Hollogne. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Grâce-Hollogne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4820), dan profiteer je al van een korting van zo’n €598. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grâce-Hollogne liggen tussen om en nabij de €5000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €677,50 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Grâce-Hollogne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3550 – €4375€380
2278013€5250 – €5675€550
3359016€6075 – €6075€825
4402016€6400 – €6600€880
5466020€7025 – €7125€1010
6498021€7675 – €7800€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Grâce-Hollogne tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grâce-Hollogne is 3300 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Grâce-Hollogne?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grace-hollogne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Grâce-Hollogne vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een professionele vakman in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Grâce-Hollogne.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grâce-Hollogne op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Grâce-Hollogne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Grâce-Hollogne een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente