Beyne-Heusay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Beyne-Heusay? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze pagina doorzoek je bruikbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beyne-Heusay!

zonnepanelen installateur 4610
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteBeyne-Heusay
Postcode46100
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Beyne-Heusay mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Beyne-Heusay. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Beyne-Heusay is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Beyne-Heusay
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4980), dan loopt het voordeel al gauw op tot €617. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beyne-Heusay liggen tussen de €5100 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €717,50 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Beyne-Heusay kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3650 – €4500€380
2284012€5225 – €5900€675
3338015€5975 – €6100€725
4381018€6475 – €6775€910
5436020€7050 – €7225€1010
6513021€7675 – €7850€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Beyne-Heusay check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beyne-Heusay bedraagt 3380 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beyne-Heusay?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beyne-heusay

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Beyne-Heusay vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kies jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Beyne-Heusay.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beyne-Heusay op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Beyne-Heusay
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Beyne-Heusay een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente