Esneux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Esneux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze vergelijker check je samengestelde aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Esneux!

zonnepanelen installateur 4130
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteEsneux
Postcode41300
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Esneux juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Esneux. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Esneux is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Esneux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Esneux fluctueren tussen de €4500 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €715,00 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Esneux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3500 – €4475€380
2288011€5200 – €5725€500
3358015€6025 – €6175€700
4410016€6475 – €6650€910
5438020€6925 – €7125€1020
6507023€7425 – €8150€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Esneux achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Esneux bedraagt 3470 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Esneux?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-esneux

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Esneux vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek jij vandaag nog een erkende expert in de regio. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Esneux.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Esneux op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Esneux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Esneux een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente