Jalhay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Jalhay? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. D.m.v. een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool check je veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Jalhay!

zonnepanelen installateur 4845
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteJalhay
Postcode48450
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€178,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Jalhay mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jalhay. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Jalhay bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Jalhay
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4440), dan is het voordeel al snel €550. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jalhay schommelen tussen de €4300 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €770,00 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Jalhay is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3475 – €4300€410
2293011€5075 – €5675€650
3334015€6100 – €6025€725
4403017€6525 – €6825€930
5447020€7000 – €7300€980
6505022€7550 – €7850€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Jalhay vind jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jalhay is 3485 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Jalhay?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jalhay

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Jalhay vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een professionele aanbieder in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Jalhay.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jalhay op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Jalhay
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jalhay verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente