Wasseiges

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wasseiges? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk je omvangrijke toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Wasseiges!

zonnepanelen installateur 4219
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode42190
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€176,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wasseiges februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Wasseiges. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Wasseiges is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wasseiges
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4640), dan is jouw winst al gauw €575. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wasseiges liggen tussen om en nabij de €5300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (vergoeding februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wasseiges kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3550 – €4250€420
2310012€5175 – €5775€600
3346014€6000 – €6250€825
4388016€6375 – €6675€930
5446019€6975 – €7275€1020
6510023€7400 – €7825€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Wasseiges achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wasseiges bedraagt 3510 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wasseiges?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wasseiges

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wasseiges vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een uitstekende monteur in je postcodegebied. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Wasseiges.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wasseiges op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Wasseiges
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wasseiges een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente