Remicourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Remicourt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Remicourt!

zonnepanelen installateur 4350
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode43500
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Remicourt juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Remicourt. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Remicourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Remicourt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4740), dan pak je al snel €588. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Remicourt komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €760,00 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Remicourt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3400 – €4375€430
2305013€5000 – €5900€500
3349016€6075 – €6175€850
4398017€6425 – €6700€890
5448019€7000 – €7175€1030
6509021€7525 – €8025€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Remicourt zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Remicourt is 3560 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Remicourt?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-remicourt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Remicourt vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een professionele expert in de regio. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Remicourt.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Remicourt op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Remicourt
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Remicourt een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente