Villers-Le-Bouillet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Villers-Le-Bouillet? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Villers-Le-Bouillet!

zonnepanelen installateur 4530
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode45300
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Villers-Le-Bouillet juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Villers-Le-Bouillet. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Villers-Le-Bouillet zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Bouillet
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan pak je al snel €604. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Villers-Le-Bouillet liggen tussen om en nabij de €5300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Villers-Le-Bouillet kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3700 – €4200€440
2272012€5050 – €5900€650
3329016€5975 – €6200€700
4404018€6450 – €6650€920
5465020€6900 – €7200€1010
6484021€7525 – €8025€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Villers-Le-Bouillet zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Le-Bouillet bedraagt 3325 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Villers-Le-Bouillet?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-le-bouillet

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Villers-Le-Bouillet vergelijken? Middels onderstaande tips vind je zonder problemen een professionele monteur in de buurt. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Villers-Le-Bouillet.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Le-Bouillet op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Villers-Le-Bouillet
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Le-Bouillet een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente