Juprelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Juprelle? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze website bekijk jij omvangrijke adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Juprelle!

zonnepanelen installateur 4450
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44500
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€179,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Juprelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Juprelle. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Juprelle zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4810), dan profiteer je al van een korting van zo’n €596. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Juprelle zitten vaak tussen de €4500 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €675,00 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Juprelle bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3425 – €4450€390
2293012€5300 – €5650€575
3330016€5925 – €6175€825
4391017€6550 – €6600€940
5437020€6950 – €7275€1020
6500021€7625 – €8200€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Juprelle tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Juprelle bedraagt 3595 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Juprelle?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-juprelle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Juprelle vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb je zonder problemen een uitmuntende monteur in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort huis. Het soort woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Juprelle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Juprelle op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Juprelle
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Juprelle een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente