Pepinster

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Pepinster? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool ontdek je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Pepinster!

zonnepanelen installateur 4860
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode48600
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€178,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Pepinster juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pepinster. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Pepinster zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Pepinster
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4460), dan is het voordeel al snel €553. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pepinster schommelen tussen de €4400 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Pepinster bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3425 – €4475€410
2286011€5250 – €5725€500
3326016€6075 – €6250€875
4406018€6350 – €6825€900
5459019€6900 – €7275€960
6504021€7650 – €8000€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Pepinster zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pepinster bedraagt 3495 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Pepinster?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pepinster

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Pepinster vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij snel en eenvoudig een deskundige installateur in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets duidelijk de woning. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Pepinster.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Pepinster op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Pepinster
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pepinster een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente