Limbourg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Limbourg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze website lees jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Limbourg!

zonnepanelen installateur 4830
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteLimbourg
Postcode48300
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Limbourg juni 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Limbourg. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Limbourg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Limbourg
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4410), dan bedraagt het voordeel al snel €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Limbourg liggen tussen de €5100 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €762,50 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Limbourg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3675 – €4275€380
2279012€5125 – €5625€600
3326016€5925 – €6125€700
4418018€6375 – €6800€910
5449020€6950 – €7175€1000
6485022€7650 – €7875€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Limbourg check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Limbourg is 3470 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Limbourg?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-limbourg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Limbourg vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een erkende monteur in de buurt. Tal van specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het type huis. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Limbourg.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Limbourg op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Limbourg
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Limbourg een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente