Fléron

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Fléron? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website ontdek jij praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Fléron!

zonnepanelen installateur 4620
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteFléron
Postcode46200
Gasverbruik23.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fléron juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Fléron. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Fléron bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Fléron
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4990), dan is jouw winst al gauw €619. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Fléron variëren tussen de €4200 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (onkosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Fléron kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3475 – €4325€410
2297011€5075 – €5825€550
3327014€6050 – €6025€850
4393018€6450 – €6675€930
5460020€7050 – €7175€1010
6504023€7650 – €8125€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Fléron check jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fléron bedraagt 3385 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Fléron?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fleron

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Fléron vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een goede vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Fléron.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fléron op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Fléron
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Fléron een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente