Verlaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Verlaine? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool bekijk je veelzijdige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Verlaine!

zonnepanelen installateur 4537
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteVerlaine
Postcode45370
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€173,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Verlaine juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Verlaine. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Verlaine bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Verlaine
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4880), dan is het voordeel al snel €605. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Verlaine liggen tussen om en nabij de €4600 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op plusminus 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €692,50 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Verlaine kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3675 – €4375€380
2303011€5250 – €5775€675
3354016€6000 – €6100€700
4382016€6475 – €6725€880
5450020€7100 – €7125€960
6492023€7600 – €7900€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Verlaine lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Verlaine bedraagt 3330 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Verlaine?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-verlaine

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Verlaine vergelijken? Via de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een uitstekende specialist in jouw eigen buurt. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Verlaine.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Verlaine op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Verlaine
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Verlaine verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente