Marchin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Marchin? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze pagina doorzoek jij accurate info aangaande zonnepanelen kopen in Marchin!

zonnepanelen installateur 4570
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteMarchin
Postcode45700
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Marchin mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Marchin. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Marchin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Marchin
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4930), dan profiteer je al van een korting van zo’n €611. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Marchin liggen tussen de €4100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op zo’n 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Nuon betaal je al snel €705,00 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Marchin kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3500 – €4250€410
2281011€5075 – €5650€650
3337016€5950 – €6050€850
4383018€6550 – €6800€920
5453019€7100 – €7225€970
6483022€7500 – €8075€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Marchin achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marchin bedraagt 3355 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Marchin?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marchin

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Marchin vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb jij zonder problemen een uitmuntende expert in de buurt. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Marchin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificering (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marchin op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Marchin
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Marchin een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente