Weismes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Weismes? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Weismes!

zonnepanelen installateur 4950
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode49500
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€163,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Weismes juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Weismes. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Weismes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Weismes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4540), dan loopt het voordeel al gauw op tot €563. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Weismes liggen tussen de €4900 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €692,50 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Weismes kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3400 – €4275€410
2287013€5175 – €5850€625
3360015€5975 – €6100€875
4406017€6425 – €6825€950
5463019€6950 – €7175€980
6512022€7475 – €7925€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Weismes ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weismes is 3535 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Weismes?

Bij het installeren van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-weismes

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Weismes vergelijken? Dankzij het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende expert in jouw streek. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Weismes.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weismes op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Weismes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Weismes een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente