Kosten zonnepanelen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Als u een zonnepaneel gaat kopen dan wilt u natuurlijk graag de prijzen van een zonnepaneel weten. Als een zonnepaneel uw budget van dit moment natuurlijk te boven gaat dan is het verstandig om nog even door te sparen. Daarnaast is het natuurlijk interessant voor u om op de hoogte te zijn van de prijzen. De prijzen van de zonnepanelen hangen vooral van het aantal zonnepanelen welke u neemt en ook hoeveel watt ze kunnen opleveren. Bij zonnepanelen wordt dit vaak uitgedrukt in een wattpiek. De wattpiek is de maximale hoeveelheid stroom (of vermogen) welke onder de beste omstandigheden opgewekt kunnen worden.

Enkele prijsvoorbeelden

Laten we u enkele prijsvoorbeelden geven van enkele zonnepanelen. Hieronder hebben we een overzicht voor u gemaakt van de mogelijkheden.

  • Een compleet systeem met een wattpiek van 1.000 is er al vanaf 1.800 euro
  • Een compleet systeem met een wattpiek van 1.500 is er al vanaf 2.400 euro
  • Een compleet systeem met een wattpiek van 3.000 is er al vanaf 4.100 euro
  • Een compleet systeem met een wattpiek van 4.000 is er al vanaf 5.400 euro
  • Een compleet systeem met een wattpiek van 5.000 is er al vanaf 6.500 euro

Het gaat hierbij om prijzen voor een compleet poly- en monikristallijne zonnesysteem. Het is inclusief de omvormer en de installaties zijn geschikt voor een schuin dak. De kosten zijn echter exclusief de montage van de zonnepaneel systemen.

Vraag een exacte prijsopgave op!
Het is altijd verstandig en beter om een prijsopgave op te vragen van een adviseur voor uw eigen dak. Uw eigen dak kan namelijk groter of kleiner zijn dan het gemiddelde dak. En daardoor kan de prijs afwijken. Tevens krijgt u dan een offerte voor de kosten van uw dak! En dat is natuurlijk goed nieuws. Toch? Het is verstandig om meerdere prijzen op te vragen. Op die manier krijgt u een goed beeld van gemiddelde prijzen. Ga nooit blind voor de goedkoopste installateur. Er kan veel verschil zitten in materiaal, garantie, werkwijze, enz.