Ouffet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Ouffet? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool tref jij accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Ouffet!

zonnepanelen installateur 4590
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteOuffet
Postcode45900
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€174,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ouffet mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ouffet. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Ouffet zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ouffet
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4950), dan pak je al snel €614. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ouffet fluctueren tussen de €4700 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €710,00 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ouffet kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3675 – €4225€390
2276013€5250 – €5825€575
3326016€5950 – €6275€800
4405016€6450 – €6750€920
5443020€6900 – €7175€990
6509022€7700 – €8150€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Ouffet check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouffet is 3365 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Ouffet?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ouffet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ouffet vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt zoek jij vandaag nog een uitstekende monteur in jouw streek. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet het huis. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Ouffet.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ouffet op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Ouffet
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ouffet een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente