Trooz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Trooz? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze vergelijker tref jij bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Trooz!

zonnepanelen installateur 4870
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteTrooz
Postcode48700
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Trooz juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Trooz. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Trooz kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Trooz
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4470), dan profiteer je al van een korting van zo’n €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Trooz variëren tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €675,00 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Trooz kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3650 – €4500€440
2294013€5200 – €5625€675
3328016€5975 – €6225€875
4386017€6500 – €6625€940
5447020€6900 – €7250€990
6485021€7550 – €8050€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Trooz ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Trooz is 3500 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Trooz?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-trooz

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Trooz vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind jij in korte tijd een goede aanbieder in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Trooz.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Trooz op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Trooz
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Trooz een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente