Herve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Herve? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Herve!

zonnepanelen installateur 4650
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46500
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Herve mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Herve. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Herve bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Herve
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5010), dan loopt het voordeel al gauw op tot €621. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Herve schommelen tussen de €5000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of NLE betaal je daarvoor zo’n €725,00 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Herve bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3700 – €4350€410
2284012€5125 – €5650€500
3326015€6025 – €6225€800
4386017€6550 – €6675€890
5434020€6925 – €7225€1000
6514023€7550 – €7975€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Herve vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herve bedraagt 3395 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Herve?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herve

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Herve vergelijken? Door onze stappenplan tref jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Herve.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Herve op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Herve
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Herve een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente