Dalhem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Dalhem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website check jij toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dalhem!

zonnepanelen installateur 4607
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode46070
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Dalhem juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dalhem. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Dalhem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4970), dan is jouw winst al gauw €616. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dalhem liggen tussen om en nabij de €4300 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Dalhem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3675 – €4250€390
2293012€5075 – €5825€525
3349015€6025 – €6225€775
4406018€6525 – €6625€890
5449019€7100 – €7175€1020
6486022€7575 – €8050€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Dalhem achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalhem bedraagt 3375 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Dalhem?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dalhem

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Dalhem vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Dalhem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dalhem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Dalhem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Dalhem een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente