Verviers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Verviers? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze tool ontdek je actuele tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Verviers!

zonnepanelen installateur 4800
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode48000
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€177,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Verviers juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Verviers. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Verviers bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Verviers
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Verviers schommelen tussen de €5200 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €757,50 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Verviers kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3500 – €4425€390
2278011€5000 – €5650€650
3334015€5950 – €6250€800
4396017€6525 – €6650€940
5430020€6925 – €7200€980
6480021€7575 – €7875€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Verviers check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Verviers bedraagt 3460 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Verviers?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-verviers

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Verviers vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb jij moeiteloos een betrouwbare vakman in je woonplaats. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Verviers.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Verviers op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Verviers
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Verviers een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente