Chaudfontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Chaudfontaine? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website ontdek je toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Chaudfontaine!

zonnepanelen installateur 4050
 • Structureel lagere energiekost.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode40500
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Chaudfontaine juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Chaudfontaine. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Chaudfontaine bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Chaudfontaine
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4530), dan is jouw winst al gauw €562. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Chaudfontaine liggen tussen de €5200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Chaudfontaine bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3475 – €4350€400
2310012€5175 – €5875€500
3320016€6000 – €6125€775
4409018€6300 – €6625€880
5464019€6925 – €7225€1020
6492023€7700 – €7875€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Chaudfontaine tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chaudfontaine is 3455 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Chaudfontaine?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chaudfontaine

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Chaudfontaine vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de aard van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Chaudfontaine.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Chaudfontaine op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Chaudfontaine
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chaudfontaine een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente