Hamoir

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hamoir? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be check je actuele adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Hamoir!

zonnepanelen installateur 4180
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteHamoir
Postcode41800
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hamoir mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hamoir. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Hamoir bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Hamoir
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hamoir variëren tussen de €4800 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hamoir bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3700 – €4275€410
2305013€5150 – €5900€525
3334015€5900 – €6225€800
4418016€6500 – €6600€900
5459019€7050 – €7225€990
6491022€7600 – €7850€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Hamoir lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hamoir bedraagt 3490 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hamoir?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hamoir

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hamoir vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Veel specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type huis. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Hamoir.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hamoir op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Hamoir
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hamoir een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente