Büllingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Büllingen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website doorzoek je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Büllingen!

zonnepanelen installateur 4760
 • Minder betalen voor stroom.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteBüllingen
Postcode47600
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Büllingen juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Büllingen. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Büllingen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Büllingen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4350), dan is het belastingvoordeel al gauw €539. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Büllingen liggen tussen de €4900 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €747,50 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Büllingen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3650 – €4225€390
2281012€5000 – €5800€600
3333014€5975 – €6225€725
4387016€6425 – €6750€930
5451019€7100 – €7250€960
6485021€7650 – €7975€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Büllingen ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Büllingen bedraagt 3440 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Büllingen?

Voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bullingen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Büllingen vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref jij in enkele stappen een uitmuntende expert in de regio. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Büllingen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Büllingen op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Büllingen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Büllingen een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente