Saint-Georges-Sur-Meuse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Saint-Georges-Sur-Meuse? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij praktische tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Saint-Georges-Sur-Meuse!

zonnepanelen installateur 4470
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Georges-Sur-Meuse
Postcode44700
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€172,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Georges-Sur-Meuse juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Saint-Georges-Sur-Meuse. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Saint-Georges-Sur-Meuse zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Saint-Georges-Sur-Meuse
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4830), dan pak je al snel €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saint-Georges-Sur-Meuse fluctueren tussen de €4200 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Saint-Georges-Sur-Meuse kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3625 – €4325€380
2310013€5175 – €5650€650
3321015€6050 – €6150€775
4392017€6300 – €6725€930
5441020€6925 – €7125€980
6495023€7700 – €7975€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Saint-Georges-Sur-Meuse ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Georges-Sur-Meuse bedraagt 3305 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Saint-Georges-Sur-Meuse?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-georges-sur-meuse

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Saint-Georges-Sur-Meuse vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een uitstekende monteur in de buurt. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Saint-Georges-Sur-Meuse.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Georges-Sur-Meuse op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Saint-Georges-Sur-Meuse
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Georges-Sur-Meuse een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!