Engis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Engis? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze tool tref jij bruikbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Engis!

zonnepanelen installateur 4480
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode44800
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Engis juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Engis. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Engis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Engis
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan loopt het voordeel al gauw op tot €600. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Engis liggen tussen de €5000 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Pure Energie betaal je al snel €682,50 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Engis bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3575 – €4400€410
2271013€5125 – €5850€675
3343016€5950 – €6125€750
4396016€6475 – €6650€910
5464020€7000 – €7275€1030
6496021€7525 – €7950€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Engis achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Engis bedraagt 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Engis?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-engis

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Engis vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in jouw eigen buurt. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Engis.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Engis op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Engis
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Engis verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente