Tinlot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tinlot? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be vind jij omvangrijke toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Tinlot!

zonnepanelen installateur 4557
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode45570
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tinlot mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tinlot. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Tinlot zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4910), dan is jouw winst al gauw €609. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tinlot zitten vaak tussen de €4400 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €700,00 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Tinlot bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3425 – €4225€420
2281011€5250 – €5625€525
3336016€6100 – €6225€750
4416017€6525 – €6825€880
5446020€6900 – €7225€990
6497022€7575 – €7975€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Tinlot check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tinlot is 3345 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Tinlot?

Voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tinlot

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Tinlot vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een deskundige specialist in de regio. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Tinlot.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tinlot op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Tinlot
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tinlot een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente