Modave

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Modave? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze vergelijker tref je accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Modave!

zonnepanelen installateur 4577
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode45770
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Modave februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Modave. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Modave kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Modave
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4940), dan is het belastingvoordeel al gauw €612. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Modave fluctueren tussen de €4300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (onkosten februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Modave bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3400 – €4475€430
2304012€5275 – €5850€575
3358015€6075 – €6250€700
4406017€6450 – €6725€930
5468019€6975 – €7225€1030
6490022€7650 – €8000€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Modave achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Modave bedraagt 3360 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Modave?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-modave

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Modave vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek je snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in jouw eigen buurt. Een aantal bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Modave.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Modave op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Modave
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Modave een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente