Saint-Nicolas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Saint-Nicolas? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref jij handige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Saint-Nicolas!

zonnepanelen installateur 4420
 • Direct lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Nicolas
Postcode44200
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Nicolas juni 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Saint-Nicolas. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Saint-Nicolas zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Saint-Nicolas
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4790), dan is jouw winst al gauw €594. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Saint-Nicolas liggen tussen de €4900 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Saint-Nicolas is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3575 – €4300€420
2278013€5200 – €5625€575
3325016€6075 – €6150€725
4386018€6450 – €6775€930
5458019€6950 – €7200€1010
6483021€7700 – €7850€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Saint-Nicolas zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Nicolas bedraagt 3585 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Saint-Nicolas?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-nicolas

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Saint-Nicolas vergelijken? Middels onderstaande tips tref jij zonder problemen een betrouwbare expert in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Saint-Nicolas.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Nicolas op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Saint-Nicolas
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Nicolas een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente