Kelmis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Kelmis? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze tool check jij samengestelde adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kelmis!

zonnepanelen installateur 4720
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteKelmis
Postcode47200
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€176,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kelmis mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Kelmis. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Kelmis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Kelmis
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4320), dan pak je al snel €536. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kelmis liggen tussen om en nabij de €4700 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kelmis bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3500 – €4275€380
2287013€5200 – €5850€575
3327014€5950 – €6075€725
4414017€6300 – €6650€880
5442019€7075 – €7125€1020
6497022€7500 – €8175€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Kelmis check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kelmis bedraagt 3425 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Kelmis?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kelmis

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kelmis vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in jouw streek. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kelmis.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kelmis op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Kelmis
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kelmis een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente