Malmedy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Malmedy? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij deze website bekijk jij uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Malmedy!

zonnepanelen installateur 4960
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteMalmedy
Postcode49600
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Malmedy juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Malmedy. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Malmedy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Malmedy
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan loopt het voordeel al gauw op tot €564. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Malmedy zitten vaak tussen de €5100 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €695,00 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Malmedy kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3575 – €4400€440
2292013€5300 – €5900€550
3327014€5900 – €6050€750
4419018€6525 – €6600€940
5456020€7050 – €7175€1010
6495023€7525 – €8025€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Malmedy tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malmedy is 3540 kWh. Dit staat voor pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Malmedy?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-malmedy

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Malmedy vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vind jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in je woonplaats. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Malmedy.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Malmedy op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Malmedy
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Malmedy verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente