Héron

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Héron? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze pagina bekijk jij toepasbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Héron!

zonnepanelen installateur 4217
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteHéron
Postcode42170
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€176,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Héron juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Héron. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Héron bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Héron
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4630), dan is het belastingvoordeel al gauw €574. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Héron komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €732,50 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Héron kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3650 – €4475€400
2286013€5150 – €5725€525
3322015€6100 – €6125€800
4392017€6525 – €6700€910
5442020€7025 – €7300€1020
6484021€7500 – €8125€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Héron bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Héron is 3505 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Héron?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heron

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Héron vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je postcodegebied. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Héron.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Héron op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Héron
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Héron aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente